Brinite o zdravlju i onda kada ste zdravi!

Brinite o zdravlju i onda kada ste zdravi!

Redovnim sistematskim pregledima težite očuvanju Vašeg zdravlja!

Specijalna bolnica za ginekologiju “Medilek” u saradnji sa Poliklinikom “Medilek” pruža mogućnost sistematskog pregleda.

Sistematski pregled za žene uključuje:

 • Ultrazvučni pregled organa male karlice i bešike (trbušnom ili vaginalnom sondom)
 • Kolposkopski pregled grlića materice
 • Citološki bris grlića materice (Papanicolau test)
 • Određivanje grupe vaginalnog sekreta, brisevi  grlića materice i vagine za mikrobiološke analize
 • Ultrazvučni i palpatorni pregled dojke
 • Ultrazvučni pregled abdomena
 • Ultrazvučni pregled štitaste žlezde
 • Klinički pregled interniste sa analizom EKG-a
 • Laboratorijske analize krvi i urina

Sistematski pregled za muškarce uključuje:

 • Ultrazvučni pregled abdomena  sa pregledom bešike i prostate
 • Ultrazvučni pregled štitaste žlezde
 • Klinički pregled interniste sa analizom EKG-a
 • Klinički pregled urologa
 • Laboratorijske analize krvi i urina

Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija u Medilek-u!

Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija u Medilek-u!

U toku je edukacija kadra i nabavka opreme za histeroskopiju i transvaginalnu laparoskopiju.

Ove dve metode predstavljaju “zlatni standard „  u dijagnostici i lečenju različitih ginekoloških stanja i oboljenja.  Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija su suverene u dijagnostici steriliteta, u evaluaciji abnormalnih krvarenja iz materice, habitualnih (ponavljanih) pobačaja, anomalija uterusa, polipoze i drugih patoloških stanja endometrijuma. One omogućavaju komfor kako pacijentima tako i lekarima, da lakše, brže i efikasnije dođu do željenog rezultata.

Histeroskopijom se direktno vizualizuje unutrašnjost  kanala grlića materice, materične šupljine i materičnih ušća jajovoda. Pored direktnog  pregleda unutrašnjosti ženskih reproduktivnih organa, ova metoda pruža  mogućnost biopsije (uzimanja uzoraka za patohistološku analizu), uklanjanja polipa endometrijuma  i  endocerviksa,  resekcije priraslica i pregrada (septuma) u materici, uklanjanja submukoznih mioma,  ablacije endometrijuma i dr.

Tokom pregleda i/ili intervencije, video materijal snima se na disku u DVD formatu, tako da je rezultat histeroskopije dostupan za naknadne konsultativne preglede od strane drugih lekara uključujući ginekologe i patologe.

Transvaginalna laparoskopija (TvL) predstavlja dijagnostičko-terapijsku proceduru koja omogućava vizualizaciju zadnje strane materice i pregled adneksa, odnosno jajnika , celog  jajovoda i abdominalnog ušća jajovoda , kao i pregled zidova male karlice. Ukoliko se na ovim strukturama male karlice uoče patološke promene (piraslice, endometrioza  i sl.),  transvaginalna laparoskopija predstavlja metodu izbora u njihovom lečenju.

Histeroskopija, interventna histeroskopija kao i transvaginalna laparoskopija izvode se najčešće u kratkotrajnoj opštoj intravenskoj anesteziji.

Gastroskopija i Kolonoskopija u Medilek-u!

Gastroskopija i Kolonoskopija u Medilek-u!

Gastroskopija i Kolonoskopija su endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure koje pružaju široke mogućnosti za vizualizaciju sluzokože organa za varenje, uočavanje patoloških promena (čir, polipi, upalne bolesti, tumori) i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu. Pored toga, ove procedure se koriste i u terapijske svrhe kao što je zaustavljanje krvarenja iz čira želuca ili dvanaestopalačnog creva, uklanjanje polipa na debelom crevu i dr.

Gastroskopija je procedura koja omogućava pregled gornjeg dela gastrointestinalnog (GI) trakta, odnosno jednjaka, želuca i početnog dela tankog creva. Gastroskopija nije samo dijagnostička već je i terapijska metoda jer se njome mogu obaviti manji terapijski zahvati (zaustavljanje krvarenja iz čira želuca ili dvanaestopalačnog creva, odstranjivanje polipa i dr.). Ova procedura se može izvoditi sa ili bez sedacije pacijenta.

Kolonoskopija je endoskopska procedura koja omogućava prikaz unutrašnjosti celokupnog debelog creva i završnog dela tankog creva. Pregled je neugodan ukoliko se radi bez anestezije, dok je uz laku intravensku anesteziju prilično komforan. Ukoliko se pri pregledu uoči sumnjiva promena, obavezno se radi biopsija tkiva sa histopatološkom obradom. Kolonoskopija se može koristiti i u terapijske svrhe (uklanjanje polipa debelog creva i dr.).

Novo u dermatokozmetologiji!

Novo u dermatokozmetologiji!

Holistic beauty tretmani “LEPOTA JE DAR IZ PRIRODE”

RVB Holistic Beauty Face i Holistic Beauty Thay su holistički tretmani lica i tela za kompletan wellness program. Holistički pristup uzima u razmatranje osobu kao celinu, ne praveći posebne razlike između fizičkog disbalansa i onog emocionalne (psihološke) prirode. Nedostaci i oštećenja na koži su površinska manifestacija celokupnog disbalansa organizma. Pomoću novih linija za lice i telo Holistic Beauty, RVB nastoji da koriguje takve neravnoteže koje su uzrokovane prekidom u protoku energije i na taj način uspostavi kompletno fizičko i mentalno blagostanje.

Regeneracija za savršen izgled “ORO NERO”

Kao rezultat najnovijih istraživanja o regenerativnoj sposobnosti stem ćelija, iz laboratorija RVB-a izlazi ORO NERO Crema Suprema, nova linija u anti-age tretmanima, “koncentrat života” za intenzivnu regeneraciju kože i povezivanje kožnog tkiva.

SMS Servis za trudnice “Beba dolazi”

SMS Servis za trudnice “Beba dolazi”

Specijalna bolnica za ginekologijiu “Medilek” svojim pacijentkinjama omogućava prijavljivanje na jedinstveni SMS servis “Beba dolazi"

“Beba dolazi” je servis koji  tokom čitave trudnoće putem poruka informiše trudnicu o promenama koje se dešavaju u njenom organizmu, njihovoj prirodi i toku nastalih promena, načinu rasta i razvoja ploda. Ovaj sistem obaveštava trudnicu o zdravstvenim pregledima koje treba da obavi, o načinu vođenja lične higijene i ishrane u trudnoći.

Konsultativni pregledi specijalista sa VMA i Instituta “Dedinje” u Medilek-u!

Konsultativni pregledi specijalista sa VMA i Instituta “Dedinje” u Medilek-u!

Zdravstvena ustanova Medilek u saradnji sa eminentnim stručnjacima sa VMA i Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” svojim pacijentima pruža usluge dijagnostike i lečenja iz oblasti hirurgije, vaskularne hirurgije i kardiologije.

Konsultativni pregledi i hirurške intervencije hirurga sa VMA

Konsultativni pregledi kardiologa sa Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”

Konsultativni pregledi i intervencije vaskularnih hirurga Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.